Bezcukrowe kulki à la rafaello

Jeśli w czasie ciąży unikasz cukru, ten deser szybko stanie się Twoją ulubioną przekąską! Kasza jaglana to skarbnica wartościowych dla organizmu substancji. A dzisiaj to właśnie ona jest główną bohaterką naszego dania.


Składniki:

  • mleko kokosowe
  • pół torebki kaszy jaglanej
  • miód
  • naturalne kakao
  • dwie garści orzechów ziemnych bez soli
  • wiórki kokosowe

Przygotowanie:

Do mleka kokosowego dodaj szklankę wody, wymieszaj i zagotuj. Do garnka włóż torebkę kaszy jaglanej i gotuj aż do uzyskania miękkości. Zblenduj orzechy ziemne i dosyp do nich 2 łyżki naturalnego kakao oraz garść wiórków kokosowych. Następnie całość połącz z kaszą i ponownie zblenduj. Gotową mieszankę pozostaw na około 15 minut. Po tym czasie uformuj małe kulki i obtocz je w wiórkach kokosowych. Nastaw piekarnik na 180 stopni. Włóż gotowe kulki i piecz przez 10-15 minut. Wyjmij deser z piekarnika. Odczekaj do wystygnięcia. Podawaj lekko schłodzone. Smacznego!

przepisy Pregna
Pregna PLUS

Pregna PLUS to nutraceutyk dla kobiet w ciąży i karmiących piersią, zawierający rekomendowane dawki kwasu foliowego, żelaza, jodu i witaminy D.

Poznaj Pregna PLUS
Pregna PLUS

Pregna 250 DHA to suplement diety dla kobiet w ciąży, zawierający kwas omega-3 DHA wspomagający rozwój mózgu dziecka.

Poznaj Pregna 250 DHA
* Stanowisko Zespołu Ekspertów PTG w zakresie suplementacji witamin i mikroelementów podczas ciąży. Ginekol. Pol. 2011, 82, 550-553; Wytyczne suplementacji witaminą D dla Europy Środkowej. Endokrynol. Pol. 2013: Vol 64, Nr 4, 319-327