Pasta z makreli i tuńczyka (4 porcje)


Składniki:

1 mała wędzona makrela, 1/2 puszki tuńczyka, 300 g twarożku naturalnego, 1 pęczek szczypiorku, 1 szczypta pieprzu czarnego, 1 szczypta pieprzu ziołowego


Sposób przygotowania:

Obierz rybę ze skóry i ości. Rozdrobnij ją widelcem. Dodaj drobno posiekany szczypiorek i pozostałe składniki. Wymieszaj.
Smacznego!


Wartości odżywcze (1 porcja):

  • kalorie 162
  • białko 19 g
  • tłuszcz 8,5 g
  • węglowodany 2,6 g
  • cholesterol 45 mg
  • błonnik 0,3 g
  • żelazo 0,85 mg
  • jod 17 μg
  • kwas foliowy 16 μg
  • DHA 0,6 g

Przygotowanie: Dietetyk dyplomowany Beata Jachno

przepisy Pregna
Pregna START - nowośćPregna START

Pregna START to suplement diety dla kobiet planujących ciążę, zawierający rekomendowane składniki kwas foliowy, jod, witaminy D, cynk oraz witaminę B6.

Poznaj Pregna START
Pregna PLUS

Pregna PLUS to suplement diety dla kobiet w ciąży i karmiących piersią, zawierający rekomendowane składniki kwasu foliowego, żelaza, jodu i witaminy D.

Poznaj Pregna PLUS
Pregna PLUS

Pregna 250 DHA to suplement diety dla kobiet w ciąży, zawierający kwas omega-3 DHA wspomagający rozwój mózgu dziecka.

Poznaj Pregna 250 DHA
* Stanowisko Zespołu Ekspertów PTG w zakresie suplementacji witamin i mikroelementów podczas ciąży. Ginekol. Pol. 2014, 82, 550-553; Wytyczne suplementacji witaminą D dla Europy Środkowej. Endokrynol. Pol. 2013: Vol 64, Nr 4, 319-327