Pasta z makreli i tuńczyka
(4 porcje)
(4 porcje)
Wartości odżywcze w 1 porcji:
| Wartość energetyczna: 194 kcal | Cholesterol: 50,4 mg |
| Białko: 25,4 g | Błonnik: 0,2 g |
| Węglowodany: 3,1 g | Żelazo: 0,9 mg |
| Sacharoza: 0 g | Kwas foliowy: 29,9 µg |
| Wymienniki węglowodanowe: 0,3 | Jod: 20,2 µg |
| Tłuszcz: 8,9 g | DHA: 0,0 g |
Składniki:
- 1 mała wędzona makrela
- 1/2 puszki tuńczyka
- 300 g twarożku naturalnego
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 szczypta pieprzu czarnego
- 1 szczypta pieprzu ziołowego
Sposób przygotowania:
Obierz rybę ze skóry i ości. Rozdrobnij ją widelcem. Dodaj drobno posiekany szczypiorek i pozostałe składniki. Wymieszaj.
Smacznego!
Przygotowanie: Dietetyk dyplomowany Beata Jachno