Pasta z makreli i tuńczyka (4 porcje)
Składniki:
1 mała wędzona makrela, 1/2 puszki tuńczyka, 300 g twarożku naturalnego, 1 pęczek szczypiorku, 1 szczypta pieprzu czarnego, 1 szczypta pieprzu ziołowego
Sposób przygotowania:
Obierz rybę ze skóry i ości. Rozdrobnij ją widelcem. Dodaj drobno posiekany szczypiorek i pozostałe składniki. Wymieszaj.
Smacznego!
Wartości odżywcze (1 porcja):
- kalorie 162
- białko 19 g
- tłuszcz 8,5 g
- węglowodany 2,6 g
- cholesterol 45 mg
- błonnik 0,3 g
- żelazo 0,85 mg
- jod 17 μg
- kwas foliowy 16 μg
- DHA 0,6 g
Przygotowanie: Dietetyk dyplomowany Beata Jachno
