Pasta z makreli i tuńczyka (4 porcje)


Składniki:

1 mała wędzona makrela, 1/2 puszki tuńczyka, 300 g twarożku naturalnego, 1 pęczek szczypiorku, 1 szczypta pieprzu czarnego, 1 szczypta pieprzu ziołowego


Sposób przygotowania:

Obierz rybę ze skóry i ości. Rozdrobnij ją widelcem. Dodaj drobno posiekany szczypiorek i pozostałe składniki. Wymieszaj.
Smacznego!


Wartości odżywcze (1 porcja):

  • kalorie 162
  • białko 19 g
  • tłuszcz 8,5 g
  • węglowodany 2,6 g
  • cholesterol 45 mg
  • błonnik 0,3 g
  • żelazo 0,85 mg
  • jod 17 μg
  • kwas foliowy 16 μg
  • DHA 0,6 g

Przygotowanie: Dietetyk dyplomowany Beata Jachno

przepisy Pregna
Pregna START - nowośćPregna START

Pregna START to suplement diety dla kobiet planujących ciążę, zawierający rekomendowane składniki: kwas foliowy, jod, witaminę D, cynk oraz witaminę B6.

Poznaj Pregna START
Pregna PLUS

Pregna PLUS to suplement diety dla kobiet w ciąży i karmiących piersią, zawierający rekomendowane składniki: kwas foliowy, żelazo, jod, witaminę D oraz kwas omga-3, DHA.

Poznaj Pregna PLUS
Pregna PLUS

Pregna 250 DHA to suplement diety dla kobiet w ciąży, zawierający kwas omega-3, DHA wspomagający rozwój mózgu dziecka.

Poznaj Pregna 250 DHA
Pregna START - nowośćPregna Vomi

Pregna Vomi to suplement diety dla kobiet, które odczuwają dyskomfort w postaci umiarkowanych mdłości związanych z ciążą, zawiera wyciąg z kłącza imbiru, witaminę B6 oraz magnez.

Poznaj Pregna Vomi
* Stanowisko Zespołu Ekspertów PTG w zakresie suplementacji witamin i mikroelementów podczas ciąży. Ginekol. Pol. 2014, 82, 550-553; Wytyczne suplementacji witaminą D dla Europy Środkowej. Endokrynol. Pol. 2013: Vol 64, Nr 4, 319-327