Pasta z makreli i tuńczyka - Pregna

Pasta z makreli i tuńczyka

(4 porcje)

Pasta z makreli i tuńczyka

(4 porcje)

Wartości odżywcze w 1 porcji:

Wartość energetyczna: 194 kcal Cholesterol:   50,4  mg
Białko:  25,4  g Błonnik:   0,2 g
Węglowodany:   3,1 g Żelazo:  0,9  mg
Sacharoza:   0 g Kwas foliowy:   29,9 µg
Wymienniki węglowodanowe:   0,3 Jod:   20,2  µg
Tłuszcz:   8,9 g DHA:   0,0 g

Składniki:

  • 1 mała wędzona makrela
  • 1/2 puszki tuńczyka
  • 300 g twarożku naturalnego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 szczypta pieprzu czarnego
  • 1 szczypta pieprzu ziołowego

Sposób przygotowania:

Obierz rybę ze skóry i ości. Rozdrobnij ją widelcem. Dodaj drobno posiekany szczypiorek i pozostałe składniki. Wymieszaj.
Smacznego!

 

Przygotowanie: Dietetyk dyplomowany Beata Jachno

Sprawdź pozostałe przepisy