Orzechy w miodzie
(3 porcje)
(3 porcje)
Wartości odżywcze w 1 porcji:
Wartość energetyczna: 374 kcal | Cholesterol: 5,0 mg |
Białko: 9,7 g | Błonnik: 3,2 g |
Węglowodany: 37,0 g | Żelazo: 1,2 mg |
Sacharoza: 1,7 g | Kwas foliowy: 34,0 µg |
Wymienniki węglowodanowe: 3,4 | Jod: 2,0 µg |
Tłuszcz: 21,5 g | DHA: 0,0 g |
Składniki:
- 4 łyżki płynnego miodu
- 50 g orzechów włoskich
- 50 g migdałów
- 300 g jogurtu greckiego light
Sposób przygotowania:
Posiekaj orzechy i migdały w blenderze na małe kawałeczki (ale nie na pył) i delikatnie zrumień je na suchej patelni. Dodaj tę masę do jogurtu greckiego i polej miodem.
Smacznego!
Przygotowanie: Dietetyk dyplomowany Beata Jachno