Orzechy w miodzie - Pregna

Orzechy w miodzie

(3 porcje)

Orzechy w miodzie

(3 porcje)

Wartości odżywcze w 1 porcji:

Wartość energetyczna: 374 kcal Cholesterol:   5,0  mg
Białko:   9,7 g Błonnik:  3,2  g
Węglowodany:  37,0  g Żelazo:   1,2 mg
Sacharoza:   1,7 g Kwas foliowy:   34,0 µg
Wymienniki węglowodanowe:   3,4 Jod:    2,0 µg
Tłuszcz:   21,5 g DHA:   0,0 g

Składniki:

  • 4 łyżki płynnego miodu
  • 50 g orzechów włoskich
  • 50 g migdałów
  • 300 g jogurtu greckiego light

Sposób przygotowania:

Posiekaj orzechy i migdały w blenderze na małe kawałeczki (ale nie na pył) i delikatnie zrumień je na suchej patelni. Dodaj tę masę do jogurtu greckiego i polej miodem.
Smacznego!

 

 

Przygotowanie: Dietetyk dyplomowany Beata Jachno

Sprawdź pozostałe przepisy